OWB tillbaka från USA-resa

Mellan 11-22 september var One Way Brothers på  en kombinerad studieresa och mini-turné i USA. Huvudmålet var att få uppleva National Quartet Convention (NQC) i Louisville, Kentucky.

En längre reseberättelse finns att läsa som reportage i tidningen Hemmets Vän, men här följer en kortare redogörelse.

Resan började i Houston, Texas, där vi medverkade i Living Branch Church i Conroe. Efter några dagars sightseeing (bl.a besök hos nordamerikas största församling, Lakewood Church, med 45000 medlemmar och dopp i Mexikanska golfen) flög vi till Louisville, Kentucky för 3 dagar på National Quartet Convention. Mot all förmodan fick vi vid två tillfällen medverka i showcase delen av NQC. Vi kunde inte låta bli att sjunga Sveriges största sångbidrag till gospelvärlden, nämligen ”How great thou art” (O store Gud av Carl Boberg). Vid båda tillfällena ville publiken också höra den svenska versionen. I samband med detta fick vi äran att träffa gospellegenden Ben Speer.

Vi åkte sedan norrut mot Indianapolis och besökte Gaither Family Resort i Alexandria. Här ligger Bill Gaithers musikstudios och förlag samt en stor skiv- och bokhandel kombinerad med café och restaurang. Där fick vi tillfälle att dela några sånger med personalen innan vi reste vidare mot Chicago, där vi medverkade i 2 olika kyrkor.

Resan blev en fin avslutning tillsammans med Rune som nu lämnar gruppen.

Showcase med OWB på National Quartet Convention

 

OWB tillsammans med Ben Speer, som kom och lyssnade på gruppens showcase

 

 

OWB framför turnébilen av Amerikanskt slag

 

OWB medverkar på gudstjänst i Living Branch Church, Houston

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *