Om oss

Fyra unga män möttes med sina musikinstrument på ett tonårsläger 1972. Det blev startpunkten för en livslång vänskap och musikverksamhet.

Gruppen tog namnet One Way Brothers, starkt influerade av amerikanska kvartetter såsom the Imperials, Oak Ridge Boys och Blackwood Brothers. Efter några år som sång- och kompgrupp övergick de till att bli en ren vokalkvartett med piano som enda ackompanjemang.

Gruppen framför en blandning av klassiska kvartettsånger, andliga sånger och mer modern rytmiska sånger och ballader. Många sånger ur Elvis Presleys gospel-repertoir finns med i programmet.

Konserterna präglas såväl av humor som eftertanke med det kristna budskapet som röd tråd. Stilen präglas av rytmisk växelsång med breda stämmor från djup bas till hög tenor.

Namnet härstammar från en slogan som lanserades i USA under tidigt 1970-tal (”one way” och ett uppåt-pekande finger). Det finns avbildat på skivomslaget till Imperials ”Time to get it together”. Gruppen är troligen den enda i Skandinavien som sjunger klassisk kvartettgospel eller ”southern gospel” som det också kallas.

Följ oss gärna på Facebook och Spotify!